Krmivo neobsahuje sóju, palmový olej, konzervanty, barviva, ochucovadla, přidané cukry ani živočišné složky.
Vedlejší výrobky rostlinného původu (FOS – čekankový inulin 2 g / kg, Yucca schidigera 1 g / kg), zeleniny (min. 8 %), kvasnice, semena, minerální látky.
Vitaminy: Vitamin A (3a672a) 10 000 m.j., vitamin D3 (3a671) 1 200 m.j., vitamin C (3a300) 200 mg, vitamin E (3a700) 50 mg. Stopové prvky: Fe (3b106) 80 mg, Mn (3b506) 60 mg, Zn (3b607) 60 mg, Cu (E4) 10 mg, I (3b202) 1 mg, Co (3b305) 1 mg, Se (3b8.11) 0,3 mg. Aminokyseliny: L-lysin (3.2.3.) 2 g, DL-methionin (3c301) 1 g. Emulgátory: Lecitin (E 322) 5 g.
Krmivo Nutrin Complete Rabbit Vegetable Grain Free je určeno pro králíky od 8. měsíce věku. Přechod z krmiva pro mladé králíky by měl probíhat postupně zhruba od 7. měsíce, kdy už je většina jedinců fyzicky vyspělá. V praxi se jedná o pozvolné navyšování krmiva pro dospělce na úkor junior granulí. Nahrazování původního krmiva by mělo proběhnout postupně především z hlediska prevence zažívacích potíží a také proto, že konzervativní králík ne vždy nové krmivo okamžitě akceptuje. Délka období se tak může lišit od několika dnů až po několik týdnů.
Krmná dávka od začátku až do úplného vysazení junior granulí, by se měla řídit doporučenou denní dávkou krmiva Nutrin Complete Rabbit Vegetable Grain Free, tedy 4 - 6 g na 100 g tělesné hmotnosti. Tento postup je aplikovatelný i při změnách krmiva v pozdějších fázích věku. Denní množství je vhodné rozdělit a podávat ráno a večer. Vždy zajistěte neomezený přístup k senu a čerstvé vodě. Možné doplňovat o zelené krmivo, ohryz, čerstvé ovoce a zeleninu. V případě, že králík pravidelně nekonzumuje vše nebo není pozorován úbytek sena, je vhodné denní dávku snížit. Zpestření ve formě zeleného krmiva, čerstvého ovoce, zeleniny a ohryzu je možné. Veškeré změny, týkající se krmné dávky, by měly být prováděny s ohledem na tělesnou hmotnost, kondici a zdravotní stav jedince.
Hrubý protein 14 %, hrubá vláknina 20 %, hrubé oleje a tuky 2,5 %, obsah anorganických látek 7 %, Ca 0,8 %, P 0,5 %.